Vártad a hőn áhított ízt, amit végül nem kaptál meg.
Azt tanácsolom, ne kísérletezz tovább ezekkel az agyontartósítószerezett, ízetlen termékekkel. Ha finomat ennél, akkor válaszd a házikolbászt, a természeteset, azt, amiről tudod, hogyan készül, mit tesznek bele.
A házikolbász titka az ízesítés
Hűen a magyar konyhához, a Tóalmási kolbász ízvilágát a magyar tradicionális fűszereknek köszönheti.
A kiváló házikolbász ízesítéséhez elengedhetetlen az őrölt paprika, amely már évszázadok óta a magyar konyha szerves, meghatározó fűszere.
Ezen kívül muszáj szót ejteni a fokhagymáról, amely igazán pikáns ízzel ruház fel akármilyen ételt. Kutatások kimutatták, hogy nem kell tartani a kellemetlen lehelettől, amelyet a fokhagyma okoz, megszüntetéséhez elég egy almát elrágcsálni.
Mi a helyzet a sóval?
Mit hallunk folyamatosan? Hogy a só káros az egészségre. Ez nyilván igaz, ha nagy mennyiségben fogyasztjuk. Viszont, ha jobban belegondolunk, a só használata már azóta hagyomány, mióta őseink meghódították a Kárpát-medencét. A só az egyik legősibb ízesítő. Kihozza az ételek igazi ízét. Ezért sem hiányozhat a házikolbász varázsfűszerei közül.
Hírnév
A magyarok fűszerezési szokásai nagyban eltérnek más nemzetekétől. Ételeink tele vannak élettel. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen sokrétű és ízletes ételeink vannak. Valahol az ételeink minket szimbolizálnak. Megvan bennünk a kellő fűszer, a „spiritusz”, amitől mi teljesen mások vagyunk. Gasztronómiai szokásaink messze földön híresek. Ételeinkre egyértelműen a „fűszeres” megkülönböztető jelzőt szokás használni. De mi ezzel nem is vitatkozunk, sőt érdemes büszkeséggel kezelnünk és továbbvinni hagyományainkat.
A Tóalmási Húsüzem már több mint 20 éve dolgozik azon, hogy ápolja és továbbvigye a nagy múlttal rendelkező magyar fűszerezési hagyományokat. Megőrzi a múltbéli tradíciókat, és megismerteti azokat a fiatalabb generációkkal.
Tudj meg többet a Tóalmási Húsüzemről, ahol tradicionális házikolbászok készülnek !
Vissza a hírekhez