Miért szeretjük a Tóalmási Kolbász Manufaktúra húsvéti sonkáját?
- Mert minden ízében igaz!
- Minden termék finomsága, zamatossága a gondosan válogatott alapanyag szakszerű és korszerű feldolgozásából ered.
- Mert nem gyorsérlelt dömping húsárú, hanem hagyományos füstöléssel, pácolással készült, a gyártási folyamat egésze alatt ellenőrzött, kiváló minőségű húskészítményeket kínál.
- Mert országszerte elérhető finomságok.
- Mert jobbá teszik a hétköznapokat és emelik az ünnepek hangulatát.
Azért szeretjük csak igazán, mert annyira finom, annyira karakteres.
Tóalmási húsvéti parasztsonka elkészítése
Hozzávalók:
- 1 darab egész 8-9 kilogrammos Tóalmási füstölt parasztsonka,
- 2 fej vöröshagyma héjasan,
- 1 fej fokhagyma pucolva,
- 1 kiskanál szemes bors,
- 6 darab babérlevél,
- 2 szál fehér zöldség,
- 2 szál sárgarépa.
Elkészítés:
Mivel a hagyományos sonkánknak kicsit magasabb a sótartalma, ezért a sonkát egy éjszakára langyos vízbe beáztatjuk, hogy a sótartalom valamelyest kiázzon belőle.
Másnap az áztatóvizet leöntjük és tiszta, hideg vízben feltesszük főni, akárcsak egy finom húslevest.
Miután felforrt, kb. 20–25 perc múlva a főzővizet leöntjük róla, és tiszta, meleg vízzel újra felöntjük.
Ezután a sonkánkhoz adjuk a megtisztított, egész héjas hagymákat, a tisztított fokhagymagerezdeket, a szemes borsot a babérlevelet, a zöldségeket valamint a sárgarépákat.
Az így beízesített sonkát majd 3–5 órán keresztül lassú, gyöngyöző főzéssel puhára főzzük, mintha csak egy finom vasárnapi húslevest készítenénk.
Természetesen ízlés szerint lehet használni a sonkánk ízesítéséhez egyéb más fűszereket is, mint például kakukkfű, bazsalikom, koriander, stb.
Amikor a sonkánk megpuhult, elzárjuk alatta a tüzet és a főzőlében hagyjuk kihűlni.
Tálaláskor a főzőléből kiemeljük, a felesleges vizet leitatjuk róla, hagyjuk egy kicsit száradni és éles késsel szeleteljük.
Nagyon ízletes tud lenni a sonkánk, ha főtt tojást, friss újhagymát valamint reszelt tormát is tálalunk fel hozzá.
Az étel kalóriaértéke: 10 dkg: 907 kJ/217 kcal
Jó étvágyat kíván hozzá a Tóalmási Kolbász Manufaktúra csapata!
Vissza a hírekhez