Receptek

Lebbencsleves kolbásszal

Hozzávalók

  • 10 dkg Tóalmási füstölt tokaszalonna
  • 30 dkg lebbencstészta
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 evőkanál pirosparika
  • 50 dkg burgonya
  • 1 szál Tóalmási csípős kolbász
  • 1-2 csilipaprika (elhagyható)

Elkészítés

  1. 1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd kisütjük.
  2. 2. A szalonnapörcön a lebbencs tésztát aranysárgára pirítjuk, a finomra vágott vöröshagymát belekeverjük, a pirospaprikával meghintjük, majd egy kevés vízzel felöntjük.
  3. A kockákra vágott burgonyát és a karikákra szeletelt kolbászt rátesszük.
  4. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, hogy az egészet ellepje, megsózzuk, majd óvatosan kevergetve, kis tűzön készre főzzük.
  5. Kívánság szerint csilipaprikával ízesítjük.
Lebbencsleves kolbásszal
Vissza a tetejére