Receptek

Cézársaláta füstölt szalonnával

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szelet fehér kenyér,
  • 0,5 dl olívaolaj,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 2 dl majonéz,
  • 1 kiskanál fehérborecet,
  • 0,5 dl tejszín,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • 4 fej római saláta,
  • 20 dkg Tóalmási füstölt nyers angolszalonna,
  • 5 dkg parmezán sajt.

Elkészítés

  1. A sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőben 165°C-ra) előmelegítjük.
  2. A kenyérszeletek héját levágjuk és a belsejüket felkockázzuk. A kenyérkockákat sütőlapra szórjuk, levegősen elrendezzük és a sütőbe toljuk, majd 10 percig sütjük.
  3. Az olajat a fokhagyma felvével összekeverjük és a kenyérkockákat beleszórjuk, majd alaposan összekeverjük.
  4. Az öntethez a maradék zúzott fokhagymát a majonézzel, az ecettel a tejszínnel és 2 evőkanál olívaolajjal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A salátát lapostányérra rendezzük, a kis szeletekre vágott szalonnával és a kenyérkockákkal megszórjuk, majd a sajtforgácsokkal díszítjük.

Egy adag: 2880 kJ/689 kcal

Cézársaláta füstölt szalonnával
Vissza a tetejére