Receptek

Csokoládéba mártott mogyorós-mandulás korongok

Hozzávalók kb. 12 darabhoz

  • 12 dkg vaj,
  • 30 dkg kristálycukor,
  • 15 dkg cukrozott narancshéj,
  • 10 dkg pirított mogyoró és mandula, durvára vágva,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 dkg liszt,
  • 20 dkg pirított mogyoró és mandula vegyesen durvára őrölve,
  • 10 dkg 70%-os olvaszott étcsokoládé.

a kikenéshez:

  • Tóalmási sertészsír.

Elkészítés

  1. 10 dkg vajat cukorral, narancshéjjal, a durvára vágott magvakkal és a tejszínnel állandó kevergetés közben felforraljuk.
  2. Azután a tűzről lehúzzuk, a lisztet és az őrölt magvakat belekeverjük. A masszát lehűtjük és a zsírral megkent vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra, kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatunk egymástól 3 ujjnyi távolságra.
  3. A halmokat kissé szétlapítjuk, majd 180°C-os sütőben 12–15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  4. Még langyosan lapáttal felszedjük és lefelé fordítva rácsra tesszük. Amikor a korongok kihűltek az olvasztott csokoládéval bevonjuk.

Egy darab: 1263kJ/302 kcal

Csokoládéba mártott mogyorós-mandulás korongok
Vissza a tetejére