10 dkg pirított mogyoró és mandula, durvára vágva,
2 dl tejszín,
2 dkg liszt,
20 dkg pirított mogyoró és mandula vegyesen durvára őrölve,
10 dkg 70%-os olvaszott étcsokoládé.
a kikenéshez:
Tóalmási sertészsír.
Elkészítés
10 dkg vajat cukorral, narancshéjjal, a durvára vágott magvakkal és a tejszínnel állandó kevergetés közben felforraljuk.
Azután a tűzről lehúzzuk, a lisztet és az őrölt magvakat belekeverjük. A masszát lehűtjük és a zsírral megkent vagy sütőpapírral bélelt sütőlapra, kiskanál segítségével diónyi halmokat rakosgatunk egymástól 3 ujjnyi távolságra.
A halmokat kissé szétlapítjuk, majd 180°C-os sütőben 12–15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még langyosan lapáttal felszedjük és lefelé fordítva rácsra tesszük. Amikor a korongok kihűltek az olvasztott csokoládéval bevonjuk.