Receptek

Füstölt sonkás, sáfrányos rizottó

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg főtt Tóalmási füstölt darabolt bőrös házi sonka,
  • 2 evőkanál vaj,
  • arasznyi póréhagyma,
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma,
  • 40 dkg rizottórizs,
  • 1,5 dl száraz fehérbor,
  • 2,5 dl húsleves,
  • 2 csipet sáfrány,
  • só,
  • frissen őrölt fehérbors,
  • 10 dkg koktélparadicsom,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • fél csokor bazsalikom,
  • 3 dkg parmezán sajt.

Elkészítés

  1. A kis kockákra vágott sonkát a megforrósított vajon 1–2 perc alatt megpirítjuk, majd a lábasból kiszedjük.
  2. A visszamaradt zsiradékon a vékony karikákra vágott póréhagymát és a zúzott fokhagymát megfuttatjuk.
  3. A rizst rászórjuk és kevergetve megpirítjuk, majd a borral felengedjük. Amikor már majdnem mindet magába szívta, a levest is apránként aláöntjük és kevergetés közben a rizst krémesre főzzük.
  4. A sáfránnyal fűszerezzük, ha szükséges megsózzuk. A rizottót frissen őrölt borssal ízesítjük, majd a sonkát, a paradicsomot és a finomra aprított petrezselymet beleforgatjuk.
  5. A tetejét bazsalikomlevelekkel és sajtforgácsokkal díszítjük.

Egy adag: 2368 kJ/567 kcal

Füstölt sonkás, sáfrányos rizottó
Vissza a tetejére