Receptek

Gazdagon töltött bundáskenyér

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet szendvicskenyér
  • 4 szelet főtt Tóalmási parasztsonka
  • 4 szelet sajt
  • 4 tojás
  • 2-3 evőkanál tej

a sütéshez:

  • bő Tóalmási sertészsír vagy olaj

 

Elkészítés

  1. 4 kenyérszeletre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd a maradék kenyérrel mindegyiket befedjük.
  2. A tojásokat felverjük, a tejjel és egy kevés sóval simára keverjük.
  3. A szendvicseket összefogva (fogvájóval össze is tűzhetjük, nehogy szétpotyogjon) egyenként a tojásos masszába forgatjuk, és bő zsiradékban aranysárgára sütjük.
  4. Tálaláskor bazsalikomlevelekkel díszítjük.

Egy adag: 2081 kJ/498 kcal

Gazdagon töltött bundáskenyér
Vissza a tetejére