A dagadót felszúrjuk, sóval kívül-belül bedörzsöljük és félretesszük.
Közben a vízbe áztatott, majd kicsavart zsemléket a finomra vágott hagymával, fokhagymával, petrezselyemmel, a kis kockákra vágott sonkával, paprikával és tojással összedolgozzuk.
Sóval, borssal, finomra aprított majoránnával ízesítjük. A tölteléket a dagadóba töltjük, a nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
A húst tepsibe tesszük, az olajjal és egy kevés vízzel meglocsoljuk, majd közepesen meleg sütőben (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) pirosra sütjük. Amikor a dagadó elkészült, a sütőből kivesszük, és fél órát pihentetjük, majd éles késsel felszeleteljük.
Közben a kis kockákra vágott szalonnát megpirítjuk, és tálaláskor a töltött dagadóra szórjuk. Párolt kelbimbót kínálunk hozzá.