Receptek

Szalonnás burgonyakrémleves

Hozzávalók (4 személyre)

  • 80 dkg burgonya,
  • 2 kis zeller,
  • 1 csomó újhagyma,
  • 1 vöröshagyma,
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj,
  • 1 l húsleves,
  • só,
  • őrölt fehérbors,
  • 1 kiskanál majoranna,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg szeletelt Tóalmási kolozsvári szalonna.

Elkészítés

  1. A meghámozott és megmosott burgonyát és zellert 1 centis kockákra vágjuk.
  2. A megtisztított újhagymát karikákra szeleteljük, a vöröshagymát pedig finomra aprítjuk.
  3. A zsírt megforrósítjuk, és a vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A burgonyát és a zellert belerakjuk, egy kissé megpároljuk, majd a levessel felöntjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk és a majoránnával fűszerezzük, majd kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  5. Azután botmixerrel pépesre turmixoljuk, a tejszínnel gazdagítjuk és az újhagymakarikákat beleszórjuk, majd még 10 percig főzzük.
  6. A vékony szalonnaszeleteket sorban tepsibe fektetjük, 180°C-os (légkeveréses sütőben 165°C) sütőben ropogósra sütjük, és tálaláskor pirítóssal együtt a leveshez kínáljuk.

Szalonnás burgonyakrémleves
Vissza a tetejére