A meghámozott és megmosott burgonyát és zellert 1 centis kockákra vágjuk.
A megtisztított újhagymát karikákra szeleteljük, a vöröshagymát pedig finomra aprítjuk.
A zsírt megforrósítjuk, és a vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A burgonyát és a zellert belerakjuk, egy kissé megpároljuk, majd a levessel felöntjük.
Sózzuk, borsozzuk és a majoránnával fűszerezzük, majd kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
Azután botmixerrel pépesre turmixoljuk, a tejszínnel gazdagítjuk és az újhagymakarikákat beleszórjuk, majd még 10 percig főzzük.
A vékony szalonnaszeleteket sorban tepsibe fektetjük, 180°C-os (légkeveréses sütőben 165°C) sütőben ropogósra sütjük, és tálaláskor pirítóssal együtt a leveshez kínáljuk.