Receptek

Szalonnás–majorannás rakott burgonya

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,
  • 4 főtt tojás,
  • 30 dkg Tóalmási parasztkolbász vagy Tóalmási csípős kolbász,
  • 4 evőkanál Tóalmási sertészsír vagy olaj,
  • 15 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna,
  • só,
  • 1 evőkanál majoranna,
  • 3 dl tejföl.

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, a vizet leöntjük és hűlni hagyjuk. Azután a héját lehúzzuk és karikára vágjuk.
  2. A főtt tojásokat is megtiszítjuk és karikára szeleteljük.
  3. A kolbász is felszeleteljük. Mély tűzálló tálat 1 evőkanál zsírral kikenünk, a felszeletelt és kisebb darabokra vágott szalonnát az aljára terítjük, majd egy réteg burgonyakarikát ráteszünk. Megsózzuk, majoránnával meghintjük és 1 evőkanál olvasztott zsírral meglocsoljuk.
  4. Erre egy–egy sor felszeletelt tojást és kolbászt rétegzünk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére burgonya kerüljön, megsózzuk, a maradék zsírral meglocsoljuk és a tejföllel nyakon öntjük.
  5. A tálat 200ºC-ra (légkeveréses sütőben 180ºC) előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a tejfölt a burgonya magába nem szívja és a teteje szép piros nem lesz.

Egy adag: 3612 kJ/864 kcal

Szalonnás–majorannás rakott burgonya
Vissza a tetejére