30 dkg Tóalmási parasztkolbász vagy Tóalmási csípős kolbász,
4 evőkanál Tóalmási sertészsír vagy olaj,
15 dkg Tóalmási füstölt csemegeszalonna,
só,
1 evőkanál majoranna,
3 dl tejföl.
Elkészítés
A burgonyát héjában megfőzzük, a vizet leöntjük és hűlni hagyjuk. Azután a héját lehúzzuk és karikára vágjuk.
A főtt tojásokat is megtiszítjuk és karikára szeleteljük.
A kolbász is felszeleteljük. Mély tűzálló tálat 1 evőkanál zsírral kikenünk, a felszeletelt és kisebb darabokra vágott szalonnát az aljára terítjük, majd egy réteg burgonyakarikát ráteszünk. Megsózzuk, majoránnával meghintjük és 1 evőkanál olvasztott zsírral meglocsoljuk.
Erre egy–egy sor felszeletelt tojást és kolbászt rétegzünk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók tartanak. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére burgonya kerüljön, megsózzuk, a maradék zsírral meglocsoljuk és a tejföllel nyakon öntjük.
A tálat 200ºC-ra (légkeveréses sütőben 180ºC) előmelegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a tejfölt a burgonya magába nem szívja és a teteje szép piros nem lesz.