Receptek

Székelykáposzta

Hozzávalók (4 személyre)

  • 20 dkg Tóalmási füstölt kolozsvári szalonna
  • 0,5 dl Tóalmási sertészsír
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál csemege pirospaprika
  • 50 dkg sertéslapocka
  • 80 dkg apró savanyú káposzta
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor kapor
  • 1 csípős, hegyes zöldpaprika

 

Elkészítés

  1. A kis kockákra vágott szalonnát megpirítjuk és a zsírt hozzáadjuk.
  2. A finomra aprított vöröshagymát és a fokhagymát a szalonnára szórjuk, a pirospaprikával meghintjük, majd egy kevés vízzel felöntve zsírjára pirítjuk.
  3. A kockára vágott sertéshúst rátesszük és megsózzuk, majd lassú forralással megpároljuk.
  4. Amikor a hús félig megpuhult, a kimosott savanyú káposztát hozzáadjuk és annyi vizet ráöntünk, hogy ellepje, majd takaréklángon lefedve készre főzzük.
  5. A lisztet a tejföllel simára keverjük és a káposztát a tejfölös habarással sűrítjük. Finomra vágott kaporral megszórjuk, majd még egyszer felforraljuk.
  6. Tálaláskor a székelykáposztát tányérra halmozzuk, majd csípős paprikával, kaporral és tejföllel díszítjük. Friss kenyeret kínálunk hozzá.

Egy adag: 2236 kJ/535 kcal

Székelykáposzta
Vissza a tetejére