Tökfőzelék grillkolbásszal
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kis vöröshagyma
- 2 evőkanál Tóalmási sertészsír
- fél evőkanál pirosparika
- 1 kg gyalult tök
- só
- 1 csokor kapor
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 kiskanál ecet
- 40 dkg Tóalmási magyaros grillkolbász
Elkészítés
- A finomra vágott hagymát a megforrósított zsíron megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a tököt beletesszük és megsózzuk.
- Lefedve a saját levében puhára pároljuk, időnként megkevergetjük, majd a finomra vágott kaporral meghintjük.
- A lisztet a tejföllel simára keverjük és a főzeléket a habarással besűrítjük.
- Végül egy kevés ecettel pikánsra ízesítjük. Közben a kolbászt megforrósított grill-lapon vagy grillserpenyőben megsütjük és a tökfőzelékkel tálaljuk.
Egy adag 1863 kJ/446kcal