Ahogy minden füstölt terméket, a kolbászt is száraz, hűvös és szellős helyen kell tárolni persze fellógatva. A legjobb hely erre a kamra, padlás vagy a pince. Ha erre nincs lehetőség, a hűtőszekrény is jó megoldás. Mire figyeljen?
továbbHogyan kerüld el a színezékek, ízfokozók csapdáját? – kérdezz a hentestől. Vidéken természetesnek számít, hogy az emberek helyi termelőktől vásárolnak, vagy maguk állítják elő az ételek alapanyagait.
továbbMár a bejegyzésünk elején le kell szögezni, hogy minden parasztsonka sonka, viszont nem minden sonka parasztsonka. Különböző féle-fajta sonkákkal találkozhat a piacokon és az üzletek polcain. De mi közöttük a különbség?
továbbHa közeleg a strandszezon, mindenki a legjobb diétás módszerekre vadászik, hogy a télen felszedett zsírpárnáktól megszabadulhasson. A legtöbb diéta az éhezésről és az önsanyargatásról szól. Van azonban egy sokkal kellemesebb megoldás, amiben fontos szerepet kap a császár- és kolozsvári szalonna is.
továbbEgyre több helyről hallhatja, hogy a zsír nem is annyira hizlaló és egészségtelen, mint eddig gondoltuk. Megannyi kutatás bizonyítja, hogy egy szelet kolozsvári szalonna bátran elfogyasztható, hiszen jóval kevesebb kalóriát visz be vele a szervezetébe, mint egy tányér tésztával.
továbbSok helyről hallhatja mostanában, hogy a sertéshús egészségtelen, és jobban teszi, ha mérsékli a fogyasztását? Ennek azonban semmi valóságalapja nincsen. Az, hogy a fogyasztása egészséges-e vagy sem, számos vita tárgya.
tovább